Обов’язки та відповідальність за дотримання санітарних правил.
Відповідальність
за загальний санітарний стан підприємства харчування, додержання в ньому
санітарного режиму і допуск до роботи осіб, які не пройшли медичного обстеження
і не здали санмінімум, за створення умов, необхідних для виконання працівниками
правил особистої гігієни, забезпечення роботи з контролю за якістю сировини, що
надходить, і продукції, що випускається, несе керівник підприємства.
За дотримання санітарних правил на виробництві
(кухні), дотримання технологічних і санітарних вимог при виготовленні став і
виробів, а також за якість і терміни реалізації готової продукції несе відповідальність завідуючий виробництвом
(шеф-кухар). Відповідальність за стан
робочого місця, дотримання вимог особистої гігієни, виконання технологічних і санітарних
вимог на своїй ділянці роботи несе кожний працівник підприємства. За дотримання
правил приймання продовольчих товарів, належний санітарний стан складських
приміщень, додержання умов і термінів зберігання продуктів на складі
відповідальність несе завідуючий складом (комірник).
Ященко Діана КДР-19 написала конспект
ВідповістиВидалити