Гігієна та санітарія виробництва (кухар 3р) Урок 15

 Обов’язки та відповідальність за дотримання санітарних правил.

Відповідальність за загальний санітарний стан підприємства харчування, додержання в ньому санітарного режиму і допуск до роботи осіб, які не пройшли медичного обстеження і не здали санмінімум, за створення умов, необхідних для виконання працівниками правил особистої гігієни, забезпечення роботи з контролю за якістю сировини, що надходить, і продукції, що випускається, несе керівник підприємства.

   За дотримання санітарних правил на виробництві (кухні), дотримання технологічних і санітарних вимог при виготовленні став і виробів, а також за якість і терміни реалізації готової продукції  несе відповідальність завідуючий виробництвом (шеф-кухар).   Відповідальність за стан робочого місця, дотримання вимог особистої гігієни, виконання технологічних і санітарних вимог на своїй ділянці роботи несе кожний працівник підприємства. За дотримання правил приймання продовольчих товарів, належний санітарний стан складських приміщень, додержання умов і термінів зберігання продуктів на складі відповідальність несе завідуючий складом (комірник).

1 коментар: