Вимоги до транспорту.
1. На кожний вид транспорту, призначений для перевезення продуктів,
обов’язково має бути санітарний паспорт. В ньому вказується номер цього виду транспорту,
обладнання, прізвище та ініціали працівника, відповідального за санітарний стан
транспорту та наявність санітарного одягу.
Термін дії сан. паспорту - 1 рік.
2. Відкритий транспорт повинен забезпечуватися чистим брезентом.
3. Швидкопсувні продукти перевозяться транспортом обладнаним холодильником
або зі закритим ізотермічним кузовом, в якому підтримується температура близько
80С.
4. Тару і транспорт необхідно систематично обробляти гарячою водою з
використанням миючих засобів. Після миття їх слід споліскувати чистою гарячою
водою та протирати насухо.
5. Не менше одного разу на 5 днів транспортні засоби та тара обробляються
1-2%-ним освітленим розчином хлорного вапна, або 2-%-ним розчином хлораміну.
Після обробки все промивається гарячою водою та просушується.
6. На всі швидкопсувні продукти видається сертифікат якості або посвідчення
про якість. Також на всі продукти видається накладна або забірний лист.
Приймання продуктів.
1. При прийманні продуктів матеріально-відповідальна особа проводить вхідний
контроль органолептичним методом. При сумнівній якості продукти не приймаються
і відправляються зразки для лабораторного аналізу.
2. Без документів про якість (сертифікату, посвідчення про якість,
ветеринарної довідки на м’ясо) категорично забороняється приймати продукти.
3. Не можна приймати непотрошену водоплавну птицю; рибні, мясні,
плодоовочеві бомбажні консерви; крупи та борошно, сухофрукти та інші продукти,
які заражені амбарними шкідниками; швидкопсувні продукти, якщо на ПГХ відсутні
холодильні установки, або товари, термін реалізації яких закінчився.
4. Забороняється приймати:
- качині та гусячі яйця;
- овочі та плоди з ознаками гнилизни;
- гриби свіжі червиві, м’яті;
- гриби солоні, мариновані, консервовані та сушені без наявності документа
про якість;
- продукцію рослинництва без посвідчення якості.
Немає коментарів:
Дописати коментар